سه راهکار کاهش خطر نارسایی قلبی در دوران سالمندی

مطالعات جدید محققان نشان می دهد، افراد میانسالی که از چاقی، فشارخون بالا و دیابت پیشگیری کرده اند، کمتر از سایر افراد در سنین بالاتر، دچار نارسایی قلبی می شوند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از خبرگزاری مهر، پژوهشگران دریافتند که یک فرد ۴۵ ساله بدون سه فاکتور پرخطر اصلی یعنی چاقی، فشار خون بالا و دیابت، ۸۶ درصد کمتر در معرض نارسایی قلبی نسبت به سایر افرادی که کنترل ضعیفی بر وزن، فشارخون و قند خون خود داشته اند، قرار دارند.
دکتر جان ویکینز، سرپرست تیم تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن شیکاگو، در این باره می گوید: «عادات و سبک زندگی خوب به پیشگیری از چاقی، فشارخون بالا و دیابت در بسیاری از افراد کمک می کند که اساساً این موارد به کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی-عروقی در سنین بالاتر منجر می شود.»
به گفته محققان، هر اقدامی باید در جهت حفظ وزن سالم بدن صورت گیرد که شامل پیروی از رژیم غذایی سالم برای قلب و حفظ فعالیت فیزیکی و همچنین کنترل منظم فشارخون و قندخون است.
در این مطالعه، تیم تحقیق، داده های چهار مطالعه مربوط به قلب را که بین سال های ۱۹۴۸ تا ۱۹۸۷ در آمریکا انجام شده را مورد بررسی قرار دادند.
از سوی دیگر، در طول سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸، محققان وضعیت بالغ بر ۱۹ هزار زن و مرد را که سلامت قلب شان در سن ۴۵ سالگی ارزیابی شده بود را تحت نظر قرار دادند. محققان همچنین وضعیت قلبی ۲۴ هزار نفر دیگر را در سن ۵۵ سالگی بررسی کردند.
یافته ها نشان داد در حدود هزار و ۷۰۰ نفر در سن ۴۵ سالگی و در حدود سه هزار نفر در ۵۵ سالگی مبتلا به نارسایی قلبی شده بودند.
اما مردانی که در سن ۴۵ سالگی، فشارخون بالا، دیابت و چاقی نداشتند در مقایسه با مردانی که این مشکلات را داشتند حدود ۱۱ سال بیشتر بدون نارسایی قلبی زندگی کردند. در مورد زنان این عدد در حدود ۱۵ سال بود.
در این مطالعه مشخص شد، به طورمیانگین زنان و مردان بدون هر یک از این سه فاکتور مهم قلبی به ترتیب ۳۸ و ۳۵ سال بیشتر و بدون ابتلا به نارسایی قلبی عمر کردند.