حفظ پرتفوی و افزایش بهره وری سرمایه گذاری ها، دو ماموریت اصلی حوزه اقتصادی

معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری، حفظ پرتفوی صندوق و افزایش بهره وری سرمایه گذاری ها را دو ماموریت اصلی این حوزه عنوان کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، محمود شهشهانی پور با اعلام این مطلب گفت: از تعداد ۱۸۷ شرکت، صندوق در ۶۰ شرکت قدرت کنترلی دارد که بیشترین سهام یا عضویت در هیات مدیره آن را در اختیار دارد. حدود ۶۰ شرکت حق مدیریت بدون کنترل دارد و در سایر شرکت ها نیز سهام دار اصلی نیست.
شهشهانی پور با اشاره به دو ماموریت اصلی این معاونت در صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: از سال گذشته دو ماموریت از سوی مدیرعامل صندوق برای این معاونت تعریف شد. نخست حفظ پرتفوی صندوق تا ثروت کاهش پیدا نکند و دوم افزایش بهره وری سرمایه گذاری ها است که در این خصوص سازماندهی مناسبی انجام شد.
وی با بیان اینکه ساختاری چابک، کوچک و کارآمد در معاونت اقتصادی صندوق ایجاد شده است، تاکید کرد: با تشکیل هلدینگ های تخصصی، آیین نامه های مناسب و دقیقی برای ارتباط صندوق با هلدینگ ها و همچنین هلدینگ ها با شرکت های زیرمجموعه تهیه و ابلاغ شد. از سوی دیگر، طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری برای اجرا در این معاونت با دقت و به شکل علمی بررسی می شود.
شهشهانی پور افزود: اجرای مجموع این اقدامات، ضمن حفظ سرمایه موجود، افزایش سود حاصل از سرمایه گذاری ها را به دنبال داشت. درآمد سرمایه گذاری ها از ۸۰۰ میلیارد تومان که معادل پنج درصد پرتفوی به یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۴ رسید که بیش از ۱۰ درصد پرتفوی صندوق است.
وی با اشاره به تمرکز صندوق بر وصول مطالبات و بازگرداندن سرمایه های از دست رفته، یادآور شد: مطالبات صندوق از شرکت ها در سالهای مختلف، در مجموع بیش از دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تعیین شد که با محوریت دکتر اسلامیان و بخش حقوقی صندوق پیگیری وصول این مطالبات در دستور کار قرار گرفت.
معاون سرمایه گذاری و امور اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری ایجاد ساختارهای اقتصادی و آینده نگری در این زمینه را از دیگر اقدامات معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق عنوان و بیان کرد: نظام نرم افزاری جدیدی پایه ریزی شده که براساس آن شرکت های بزرگ و اقتصادی صندوق تحت نظارت برخط قرار می گیرند. برای ۴۰ شرکت اجرای این سیستم پیش بینی شده است که تا پایان سال جاری در ۲۵ شرکت بزرگ صندوق اجرایی می شود.
شهشهانی پور، خریداری بخشی از سهام شرکت بیمه ملت را از دیگر طرح های اجرا شده در حوزه سرمایه گذاری صندوق ذکر کرد و گفت: این اقدام توسط هلدینگ مالی و با هدف توزیع بین بازنشستگان و شاغلین صندوق انجام شده است. همچنین سبدگردانی که در هلدینگ مالی اجرا شده، سبب شد تا با وجود کاهش شاخص های بورس، با پایش و مراقبت مستمر، هفته به هفته افزایش یافت.
وی خریداری پروپیلن جم را از اقدامات مهم هلدینگ انرژی صندوق عنوان کرد و گفت: در حال حاضر، ۷۵ درصد از مالکیت پروپیلن جم متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری است که سرمایه گذاری ارزشمند هلدینگ انرژی صندوق محسوب می شود.
شهشهانی پور، ارتقا و بهبود ناوگان هواپیمایی شرکت آسمان، سرمایه گذاری و اجرای پروژه های ساختمانی بهبود اقتصادی سبد تولید و استفاده از تولیدات پربازده را دیگر اقدامات صورت گرفته در هلدینگ های صندوق دانست.

خبرنگار: سید بهنام اخوت پور
عکاس: جعفر داداشی