بیش از ۳۴۰ هزار سالمند در البرز زندگی می‌کند

سرپرست معاونت استانداری البرز و فرمانداری ویژه کرج گفت: تکریم سالمندان در فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی یک ارزش مهم است و می بایست برای ترویج و نهادینه شدن این فرهنگ و انتقال آن به نسل‌های آینده، به آموزش کودکان و نوجوانان توجه شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از خبرگزاری ایسنا، علی قنبر زمانی در نشست شورای سالمندان شهرستان کرج گفت: بر اساس آمار سال ۱۳۹۵، حدود ۷.۵ میلیون نفر در کل کشور سالمند هستند که سهم استان البرز از این تعداد‌، بیش از ۳۴۰ هزار نفر است.
وی افزود: با توجه به روند صعودی حرکت جامعه به سمت سالمندی، می‌بایست تمهیدات لازم برای ارائه خدمات مناسب به این بخش از جامعه، اندیشیده شود.
زمانی همچنین گفت: دسترسی آسان به خدمات بهداشت و درمان و استفاده از تخفیفات ویژه برای سالمندان در مراکز درمانی، ورزشی، فرهنگی و هنری‌ از جمله خدماتی است که دستگاه‌های مربوطه در شرح وظایف خود باید براساس آیین‌نامه شورای سالمندان نسبت به آن با جدیت اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای مناسب سازی مسیر تردد سالمندان و هم سطح سازی در خیابان‌ها، پارک‌ها، مراکز دولتی و ساختمان‌های اداری‌، شهرداری‌ها و ادارات مربوطه مسوولیت مستقیم دارند، اظهار داشت: این موضوع به عنوان یکی از معیارهای سنجش میزان تکریم ارباب رجوع در ادارات استان ارزیابی می‌شود.
سرپرست معاونت استانداری و فرمانداری ویژه کرج، همچنین تشکیل سازمان‌های مردم نهاد حامی سالمندان را اقدام مهم برای حمایت از این افراد دانست و گفت: آموزش عمومی جهت رعایت حقوق سالمندان و تلاش برای رفع مشکلات این قشر‌، از مهمترین اقداماتی است که سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند انجام دهند.
وی برخی برنامه‌های ورزشی نظیر پیاده‌روی‌های خانوادگی و برگزاری اردوهای تفریحی برای سالمندان را از برنامه‌های مفید جهت غنی سازی اوقات فراغت آنان برشمرد و از دستگاه‌های عضو شورای سالمندان خواست برنامه‌های پیشنهادی در این زمینه ارائه کنند.
زمانی، سالمندان را گنجینه‌ای از تجربه برای نسل جوان دانست و افزود: اگر از حاصل تجربیات سال‌ها تلاش این عزیزان به درستی بهره برداری نشود، ضررهای جبران ناپذیری به نیروی کار فعال امروز جامعه وارد می‌شود و سال‌های طولانی نیاز است تا نیروهای جوان امروز بتواند خود را به تخصص و مهارت نسل قبل برسانند.
وی ادامه داد: باید ضمن استفاده از حضور سالمندان و بازنشستگان متخصص در اتاق‌های فکر، مجامع مختلف علمی و فرهنگی، زمینه را برای ذخیره و انتقال تجربه آنها به نسل های بعد آماده کند.
قنبرزمانی اطلاع رسانی به سالمندان در خصوص مراکز ارائه خدمات به آنان را از مهمترین وظایف دستگاه‌های عضو شورای سالمندان خواند و گفت: بسیاری از سالمندان از مراکز مختلف درمانی، ورزشی و فرهنگی و هنری خدمات رسان به این قشر اطلاع ندارند که باید با هماهنگی و اطلاع رسانی مناسب، آنان را آگاه کرد.