روش های طب سنتی برای افزایش قوا در سالمندان

ماساژ معتدل با روغن بادام شیرین، استعمال عطر و روایح خوشبو و پیاده‌روی روزانه به‌خصوص هنگام صبح و عصر برای سالمندان بسیار مفید است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از خبرگزاری تسنیم، مجتبی طاهری، متخصص طب سنتی، اظهار داشت: افراد با ورود به دوران سالمندی، به طور طبیعی دچار ضعف قوا و به‌دنبال آن کاهش عملکرد سیستم‌های مختلف بدن می شوند، بنابراین، رعایت تدابیری برای حفظ تندرستی می تواند کیفیت زندگی را در این گروه سنی افزایش دهد.
طاهری افزود: خوشبختانه در طب سنتی به‌خوبی تمام جوانب برای سالمندان بر اساس مزاج، فصل، تغذیه، خواب و سایر ویژگی ها مشخص شده است. مزاج در این سنین، سرد و خشک است و افراد در سن سالمندی باید از هر فعالیت و غذایی که موجب افزایش سردی و خشکی در بدن شود، پرهیز کنند. همچنین باید از مواد غذایی که دارای طبع گرم و تر هستند، بیشتر استفاده کنند که سردی و خشکی بدن کاهش پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از آب سرد یا تعریق زیاد در حمام در دوران سالمندی مناسب نیست، تصریح کرد: حمام کردن با آب گرم، نوشیدن نوشیدنی‌های گرم و استفاده از غذاهایی که هضم راحتی دارند، مثل آبگوشت با گوشت لطیف مثل گوسفند، مرغ یا بلدرچین، همچنین زرده تخم‌مرغ نیم‌برشت یا عسلی برای سالمندان بسیار مفید است.
طاهری خاطرنشان کرد: افزایش تعداد وعده‌های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده و نوشیدن شیر گرم همراه با عسل، نبات یا زنجبیل به سالمندان توصیه می‌شود؛ بهترین روش برای نوشیدن شیر در سالمندان زنجبیل است.
این متخصص طب سنتی همچنین گفت: مصرف تنقلاتی مانند انجیر تازه و خشک، انگور، مویز بدون دانه علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز، به رفع یبوست سالمندان کمک می‌کند. ماساژ معتدل (نه سخت، نه نرم) همراه با روغن بادام شیرین، استعمال عطر و روایح خوشبو، پیاده‌روی روزانه به‌خصوص هنگام صبح و عصر بسیار مناسب است.
طاهری یادآور شد: نشستن روی صندلی متحرک یا تاب‌سواری برای سالمندان بهترین فعالیت محسوب می‌شود و در صورت امکان روغن زدن بدن هر روز صبح یا پس از هر بار استحمام با روغن‌های معتدل نظیر روغن بادام شیرین می‌تواند به افزایش قوای سالمندان کمک کند.