راه اندازی بخش سالمندی در بیمارستان های کشور/ تدوین برنامه ملی دمانس

مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی ضمن تاکید بر لزوم ارائه خدمات درمانی و توانبخشی مناسب به سالمندان، گفت: براساس برنامه ملی سالمندان، بخش سالمندی در بیمارستان های کشور راه اندازی می شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از ایرنا، محمدتقی جغتایی، اظهار داشت: سالمندان نیاز به خدمات درمانی تخصصی دارند و قرار است این بخش ها برای ارائه خدمات بهتر به آنان ایجاد شوند.
وی به تاسیس رشته طب سالمندی در ایران اشاره کرد و گفت: رشته طب سالمندی در دانشگاه های علوم پزشکی ایران و تهران راه اندازی شده و این دو دانشگاه مشغول تربیت نیروهای متخصص در این زمینه هستند.
جغتایی، بر لزوم گسترش طب سالمندی در کشور تاکید کرد و ادامه داد: همان طور که به پزشکان متخصص برای اطفال نیاز است، سالمندان نیز به خدمات ویژه درمانی نیاز دارند که باید به آنها پاسخ مطلوب داده شود؛ به واقع برخی از کشورها سال ها است که به تربیت پزشک متخصص برای سالمندان اقدام کرده اند و این کار در کشور ما هم باید نهادینه شود.
وی همچنین با اشاره به این که برنامه ملی دمانس در کشور تدوین می شود، گفت: در قالب این برنامه خدمات پیشگیرانه و درمانی به سالمندان در اقصی نقاط کشور ارائه خواهد شد. امیدوارم در قالب این برنامه ملی، کلینیک های حافظه در کشور تشکیل شود تا سالمندانی که دچار مشکلات حافظه ای شده اند، در این مراکز تحت پوشش درمانی قرار گیرند.
وی، آلزایمر را مهمترین بیماری دمانس اعلام کرد و گفت: پارکینسون همراه با دمانس و لویی بادی از دیگر بیماری های دمانس هستند که در جامعه در حال افزایش هستند.
جغتایی توانبخشی سالمندان را از موضوعات مغفول مانده در ارتباط با این قشر از جامعه اعلام کرد و گفت: یکی از نیازهای عمده افراد در دوره سالمندی، خدمات توانبخشی است که باید توجه جدی به آن شود.