ارتباط عوارض دارو با خشکی دهان در سالمندان

مطالعات جدید نشان می دهد خشکی دهان سالمندان می تواند عوارض جانبی برخی داروها باشد که با روش هایی می توان آن را به حداقل رساند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از خبرگزاری ایرنا از مدیکال ساینس، خشکی دهان به معنی عدم وجود بزاق کافی است که به طور شایع در سالمندان دیده می‌شود. این وضعیت می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در بلع، جویدن، خوردن و حتی صحبت‌کردن شود. به علاوه خشکی دهان احتمال پوسیدگی دندان و عفونت دهان را افزایش می‌دهد.
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خشکی دهان سالمندان می‌تواند به دلیل عوارض جانبی برخی داروها باشد. در این گزارش آمده است که داروهای درمان بی اختیاری ادرار، افسردگی، بی‌خوابی، اختلال اضطراب و داروهای کاهش فشار خون از جمله مهمترین داروهایی هستند که باعث خشکی دهان در سالمندان می‌شوند.
مطالعات نشان می‌دهد داروهای درمان بی‌اختیاری ادرار، احتمال خشکی دهان را نسبت به سایر داروها تا شش برابر افزایش می‌دهند.
محققان به پزشکان و متخصصان بهداشت توصیه می‌کنند قبل از تجویز دارو به طور منظم عوارض جانبی آن را شناسایی و در بیمار کنترل کنند و در صورت لزوم داروی دیگری جایگزین کنند یا دوز دارو را تغییر دهند. همچنین می توانند برای رفع خشکی دهان خود، حداقل در روز ۶ لیوان مایعات مصرف کنند.