تامین حقوق بازنشستگان از محل هدفمندی بودجه

ربیعی تاکید کرد: تامین حقوق بازنشستگان در سال آینده از محل هدفمندی بودجه‌ها انجام می شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از ایسنا، علی ربیعی در برنامه گفت و گوی ویزه خبری که از شبکه دو سیما پخش شد، با بیان اینکه برنامه دولت در سیاستگذاری کاهش فقر در سال ۹۷ مبتنی بر دو برنامه مبارزه با فقر و اشتغال است، گفت: شاخص بودجه ۹۷ براساس تجربه سال‌های گذشته در این دو حوزه دنبال خواهد شد.
ربیعی با اشاره به مهمترین اقدام دولت درحوزه بازنشستگی، افزود: تلاش شده تا برای بهبود وضعیت معیشت بازنشستگان به سمت پایداری صندوق‌ها حرکت کنیم. پایداری صندوق‌ها به این معناست که آنها باید بتوانند مستمری‌هایشان را بهبود داده و حمایت دولت هر سال نسبت به آن ها کاهش یابد. این اتفاق با استفاده از عقلانیت دولت در حال انجام است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه سالمندی افراد نباید توأم با بیماری، فقر و معلولیت باشد، اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا سالمندی سالمی را برای افراد فراهم کنیم. به همین منظور دو سند از دو منظر بین وزارت رفاه و وزارت بهداشت به عنوان سند جامع سالمندی تهیه شده است.
وی با بیان اینکه امروز شاهد هستیم که اشتغال و کاهش فقر تبدیل به گفت‌وگوهای اجتماعی و مطالبه مردم شده است، گفت: دولت به دنبال خروج از فقر با استفاده از برنامه اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی است؛ همچنین برنامه‌های مقطعی نیز در دولت برای خروج از فقر در نظر گرفته شده است. دولت به دنبال برنامه اشتغال فراگیری است که تنها مبتنی بر افزایش رشد محض نباشد و نابرابری و فقر را به طور گسترده کاهش دهد.
ربیعی در ادامه تجربه دولت یازدهم درخصوص اشتغال را ارقامی قابل توجه دانست و افزود: در سال ۹۵ و ۹۴ میزان جمعیت کشور ۹۰۰ هزار نفر افزایش یافته است. هرچند دولت توانسته است متناسب با این نسبت مشاغلی را ایجاد کند اما به دلیل افزایش جمعیت فعال نرخ بیکاری کاهش چندانی نیافته است.
وی با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال جاری ۳۵۵ هزار دفترچه اولیه تامین اجتماعی داشتیم، ادامه داد: در گذشته به ازای هر دو شغل رسمی یک شغل غیررسمی داشتیم اما به دلیل رکود طولانی در حال حاضر به ازای هر شغل رسمی یک شغل غیررسمی وجود دارد.
ربیعی با بیان اینکه در سال جاری ۷۰۰ هزار شغل توسط دولت تولید شده است، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال به ارقام بهتری درخصوص اشتغال‌زایی دست پیدا کنیم. مسائل اقتصادی و اجتماعی معمولا با تاخیر زمانی به دوره بعد منتقل می‌شود.
وی در ادامه جمعیت ۱۵ تا ۳۴ سال جویای کار در کشور را ۴۰ درصد عنوان کرد و توضیح داد: متولدین دهه ۶۰ در حال حاضر به سن ورود به بازار کار رسیده‌اند و این در حالی است که کیک اقتصاد کوچک شده و از طرفی انفجار جمعیتی این دهه نیز فرصت‌های شغلی را کاهش داده به ویژه اینکه باید برای اشتغال جوانان جویای کار دهه ۷۰ و نیمه ۸۰ نیز فکر شود. ضمن اینکه از همین حالا باید فکری به حال سالمندی متولدین دهه ۶۰ کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به چالش‌های موجود بر سر راه اشتغال‌زایی در کشور گفت: در حال حاضر افراد جویای کار عمدتاً تمایل به یافتن مشاغلی متناسب با تحصیلات خود دارند. در گذشته تنها ۲۰ درصد از افراد جویای کار تحصیلکرده بودند. این در حالی است که در سال ۹۵، ۴۰ درصد از بیکاران دانش‌آموخته هستند.
ربیعی در ادامه از اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای حق بیمه کارگری خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان سال حق بیمه و یارانه مزد را به شکل کامل با استفاده از این مبلغ پرداخت کنیم.
وی در ادامه هدفگیری دولت در حوزه ثبات اقتصادی را خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در حال حاضر این جهت‌گیری به درستی انجام شده، اما با موانع زیادی روبه‌رو است که نبود دسترسی به ۴۰۰ میلیارد تومان پول مربوط به بازنشستگان و دسترسی نداشتن به بازارهای جهانی از جمله این موانع است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد بیکاران در کشور را نزدیک به ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا تعداد مشاغل را نسبت به جوانان در سنین اشتغال افزایش دهیم. در حال حاضر دولت به طور متوسط در طول یکسال بیش از ۷۰۰ هزار شغل تولید می‌کند که جوابگوی این میزان نیست.
ربیعی با اشاره به اینکه دولت به دنبال تولید مشاغل پایدار و پرکشش است، تصریح کرد: این مشاغل مربوط به اشتغال در سطح خرد و متوسط است و مربوط به اشتغال‌زایی در صنایع سنگین نیست. این برنامه‌ریزی‌ها به کمک کمیته‌های تخصصی و دبیرخانه شورای عالی اشتغال انجام می‌شود.
ربیعی در ادامه تلاش دولت برای تولید زیرساخت‌های مرتبط با اشتغال در مناطق مناسب ارزیابی کرد و گفت: اگرچه شاید این زیرساخت‌ها باعث شده‌اند تا بیش از ۹۰ درصد از مناطق کشور از گاز و یا آب آشامیدنی سالم برخوردار باشند اما ما همچنان نتوانسته‌ایم این زیرساخت‌ها را با اشتغال در این مناطق پیوند بزنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: اینکه تلاش کنیم همه مسائل را در کشور با استفاده از زیربنای اقتصادی تحلیل کنیم نادرست است. ما باید تلاش کنیم تا شرایط زندگی سالم را برای افراد جامعه در حوزه‌های مختلف فراهم کنیم و به همین دلیل هم نباید یأس و ناامیدی را در کشور پمپاژ کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با تاکید بر اینکه سه سال است کشور از شرایط رکود خارج شده است، ادامه داد: باید با استفاده از ثبات، آرامش و فضای عقلانی ایجاد شده، یأسی که در جامعه به وجود آمده را کمرنگ کنیم. صداوسیما نیز باید بیش از این با دولت همکاری می‌کرد. همچنین دولت نیز در پاسخ به مطالبات مردم نیز باید عملکرد بهتری از خود نشان می‌داد.
ربیعی در ادامه با بیان اینکه در همه جای دنیا اعتراضاتی از سوی مردم نسبت به دولت‌ها اتفاق می‌افتد، ادامه داد: نباید فراموش کنیم که بین اعتراض، ناآرامی و تخریب تفاوتی وجود دارد. ما صدای مردم را به خوبی می‌شنویم اعتراض کردن حق آنان است اما گاهی این اتفاقات موجی را ایجاد می‌کند که در آن سودی برای هیچ‌کس وجود ندارد.