اثر صداهای با بسامد پایین برای درمان آلزایمر

دانشمندان در جدیدترین پژوهش ها دریافته اند که گوش دادن به صداهایی با فرکانس پایین مانند فشردن برخی از کلیدهای پیانو که تولید صدای زیر با بسامد بسیار کم می کند، سبب تقویت سرعت حرکت امواج مغزی در مبتلایان به آلزایمر می شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، این پژوهش نشان می دهد گوش دادن به صداهای زیر و با بسامد پایین سبب از بین رفتن توده های سمی در مغز و حفظ سلامت آن می شود.
در مغز برای تبادل اطلاعات بین سلول ها، امواج مغزی یا امواج گاما وجود دارند که با سرعت ۴۰ بار در ثانیه در مغز گردش می کنند و زمانی که فرد تصمیم می گیرد یا مطلبی را به یاد می آورد حداکثر سرعت خود را پیدا می کنند. بررسی ها نشان می دهند در افراد سالمند مبتلا به بیماری آلزایمر، امواج مغزی دارای سرعت پایینی می شوند و به همین دلیل فرد در به یاد آوردن اطلاعات، تصمیم گیری و مرور خاطره ها دچار مشکل می شود.
کارشناسان آمریکایی این نتیجه ها را با بررسی برروی موش های آزمایشگاهی مبتلا به آلزایمر به دست آورده اند. پلاک های سمی ناشی از پروتئین بتا آمیلیوئید در موش هایی به صداهای زیر و با بسامد پایین گوش کرده اند بسیار کمتر از سایر موش های مبتلا بوده است و بخش هیپوکامپ مغز آنها سالم تر باقی مانده است.