رژیم غذایی سالم از مضرات مصرف نمک پیشگیری نمی کند

محققان هشدار می دهند رژیم غذایی سرشار از میوه، غلات کامل و سبزیجات برگدار سبز خطرات ناشی از مواد غذایی حاوی مقدار بالا نمک را تعدیل نمی کند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از خبرگزاری مهر، رژیم غذایی سالم موجب کاهش فشارخون می شود، اما طبق نتایج مطالعات جدید، این نوع رژیم غذایی با اثرات مُضر مصرف نمک مقابله نمی کند.
این مطالعه نشان می دهد هرچقدر یک رژیم غذایی سالم باشد، افرادی که میزان بیشتری نمک مصرف می کنند، همچنان فشارخون بالاتری دارند؛ فشارخون بالا فاکتور پرخطر حملات قلبی و سکته مغزی است.
«کوئینی چان»، عضو تیم تحقیق از کالج امپریال لندن، در این باره می گوید: «درحال حاضر اپیدمی جهانی مصرف بالای نمک و فشارخون بالا وجود دارد. مردم باید خودشان بر مصرف میزان نمک مصرفی شان کنترل داشته باشند.»
به گفته وی، «داشتن رژیم غذایی کم نمک راهکار کنترل فشارخون بالاست، حتی اگر رژیم غذایی سالم و متعادل باشد.»
در این مطالعه تیم تحقیق، رژیم غذایی ۴۶۸۰ فرد ۴۰ تا ۵۹ ساله را به مدت چهار روز مطالعه کرده و برای بررسی میزان نمک مصرفی هر فرد، غلظت سدیم و پتاسیم نمونه ادرار افراد را ارزیابی کردند.
آنها به ارتباط بین فشارخون بالا و مصرف بالای نمک پی بردند؛ حتی در افرادی هم که به میزان زیاد پتاسیم و سایر مواد مغذی را مصرف کرده بودند، چنین رابطه ای مشاهده شد.