درمان آرتروز و پارکینسون با نور مادون قرمز

گروهی از مبتلایان به بیماری پارکینسون ساکن جزیرۀ تاسمانی در جنوب شرق استرالیا ادعا کرده‌اند که هنگامی که کلاه‌هایی مجهز به نور مادون قرمز را بر سر می‌گذارند، علائم بیماری پارکینسون در بدن آنها از جمله لرزش‌ دست‌ها و پاها کاهش می‌یابد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری و به نقل از یورونیوز، استفاده از کلاه‌های مجهز به نور مادون قرمز، اولین بار توسط دکتر کاترین هامیلتون پیشنهاد شد. این پزشک بازنشسته پس از آنکه در سال ۲۰۱۶ میلادی از نور قرمز برای درمان آرتروز زانوی خود استفاده کرد، استفاده از چنین کلاهی را به دیگران پیشنهاد داد. هرچند هنوز هیچ توجیه علمی برای این روش درمانی پیدا نشده است اما دکتر هامیلتون بر این باور است که نورهای قرمز و مادون قرمز می‌توانند سلول‌های قدیمی را بازسازی و به ایجاد سلول‌های جدید کمک کنند.

او می‌گوید: «این نورها قادر به نفوذ به درون سلول‌ها هستند و پس از آن پالس کوچکی از انرژی نور را به درون میتوکندری سلول می‌فرستند. آنها با این کار عملکرد سلول را بهبود می‌بخشند و به این ترتیب بخشی از فعالیت های درون سلولی از سر گرفته می‌شود.»

مبتلایان به پارکینسون در تاسمانی که مدت سه سال است از این روش استفاده می‌کنند، می‌گویند که میزان لرزش‌های بدنشان کمتر شده است تا جایی که برخی از آنها توانسته‌اند بار دیگر نواختن پیانو را آغاز کنند. به گفته آنها بر سر گذاشتن چنین کلاه‌هایی دست‌کم دو بار در روز و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه، باعث بهبود عملکرد مغزشان شده است.

در حال حاضر تیمی از پزشکان محقق در شهر سیدنی استرالیا در حال آزمایش بالینیِ چنین کلاه‌هایی هستند تا بتوانند دقیقا میزان اثربخشی آنها را تعیین کنند. انتظار می‌رود اولین نتایج این آزمایش‌ها تا آخر سال جاری میلادی اعلام شود.