وزیر نفت:

فولاد اکسین صنعت نفت را از واردات بی نیاز کرد

وزیر نفت گفت: باعث افتخار است که متخصصین و جوانان فولاد اکسین توانستند صنعت نفت را در شرایط تحریمی از وارد کردن ورق های مورد نیاز نجات دهند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از ایسنا، بیژن نامدار زنگنه روز سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸ در نشست هم اندیشی مدیران صنعت نفت و صنعت فولاد کشور به میزبانی فولاد اکسین با اعلام این مطلب، اظهار داشت: وزارت نفت به طور جدی از تولیدگران و صنعتگرانی که عزم خود را برای اتمام پروژه گوره – جاسک در سال ۱۴٠٠ جزم کرده اند، حمایت می کند.

وی افزود: پروژه گوره جاسک اولویت وزارت نفت است و این وزارتخانه تا اتمام آن، هرچه ورق ترش و شیرین در فولاد اکسین تولید شود خریداری می کند.

همچنین در این نشست امین ابراهیمی مدیر عامل فولاد اکسین، با اشاره به گزارش عملکرد فولاد اکسین در یک سال اخیر گفت: در ۱٠ سال گذشته این شرکت درگیر تولید ورق‌های ساختمانی بود که بهره کمی را به همراه داشت.

وی افزود: درنهایت این کارخانه یونیک توانست رکورد ۱۰ ساله تولید و صادرات را بشکند و برای اولین در ایران ورق های مورد نیاز صنعت نفت را تولید کند.

در این مراسم فاز دوم آزمایشگاه خوردگی فولاد اکسین که نقش اساسی در پیش بردن پروژه گوره جاسک دارد افتتاح شد.


ابراهیمی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: آزمایشگاه فولاد اکسین آزمایشگاه مکانیک متالوگرافی و آزمایشگاه خوردگی فلزات تشکیل شده است که عملیات ساخت آن، خردادماه سال جاری با بکارگیری پیمانکاران داخلی و مطابق استانداردهای صنایع مصرف کننده آغاز شده است و در ۱۵ شهریورماه سال جاری اولین نمونه ورق در این آزمایشگاه مورد آزمایش قرار گرفت.

وی افزود: ظرفیت کاری آزمایشگاه خوردگی فلزات در هر نمونه آزمون براساس استاندارد، دارای ابعاد ۲۰*۱۰۰ میلی متر بوده که نمونه ها در روش تست HIC به مدت ۹۶ ساعت و در روش تست SSCC به مدت ۷۲۰ ساعت تحت آزمایش قرار می گیرند.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به شرایط بوجود آمده در اثر تحریم های اقتصادی و عدم ارائه ضمانت نامه توسط شرکت های خارجی، ریسک تامین و انجام خدمات توسط این شرکتها بالاتر رفته است، به همین دلیل برای جلوگیری از خروج ارز از کشور و حمایت از تولید داخلی و حمایت بیشتر از شرکت های دانش بنیان، نسبت به نصب و راه اندازی آزمایشگاه خوردگی بصورت استعلام از شرکت های داخلی اقدام شد که این موضوع سبب صرفه جویی ۹۰ درصدی نسبت به مشابه خارجی آن گردید.