نکات مهم پیش از اعتماد به ضدعفونی کننده ها؛

۵ نشانه که می گویند یک ضدعفونی کننده موثر نیست

حالا که ماه ها از ظهور ویروس کرونا می گذرد، حتما با دستور العمل های بهداشتی آشنایی نسبی دارید. اگر احساس کسالت می کنید در خانه بمانید، فاصله فیزیکی تان را با دیگران حفظ کنید (حداقل ۱۸۰ سانتی متر و در صورت امکان حتی بیشتر از آن)، ماسک بزنید، دستانتان را مرتب بشویید.


به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، کارلا والش در ایتینگ_ول (eatingwell) نوشت: اگرچه ترکیب آب و صابون همواره پیروز میدان بهداشت دست ها هستند، استفاده از ضدعفونی کننده ها شیوه ای قابل قبول برای غیرفعال کردن بیشتر میکروب هاست. البته صحبت از ضدعفونی کننده هایی است که اثر بخش اند و این در حالی است که در بازار ممکن است کالاهایی به فروش برسند که اثربخشی لازم را ندارند.
در اینجا ۵ نشانه معرفی می شود که نشان می دهند ضدعفونی کننده های دست به اندازه کافی استاندارد نیستند و ممکن است شما را در معرض خطر فزاینده ابتلا به بیماری قرار دهند.

۱- خوشبوکننده به جای الکل
این روزها با کمبود تولید مواد ضدعفونی کننده مورد نیاز، در برخی سایت ها دستور العمل هایی برای ضدعفونی کننده های خانگی با استفاده از مواد خوشبوکننده وجود دارد. ولی برای محافظت از خود در برابر میکروارگانیسم ها مقدار قابل توجهی الکل (حداقل ۶۰درصد) مورد نیاز است و میزان الکل موجود در مواد خوشبوکننده صفر است.

۲- نگهداری در جای گرم
درست است که نگه داری مایع ضدعفونی کننده دست در خودرو موجب آتش گرفتن یا انفجار آن نمی شود ولی با این کار الکل آن کم کم می پرد. برای همین بهتر است مایع های ضد عفونی کننده دست را در دمای ثابت اتاق نگه داری کنید. پس به جای نگه داری آن در خودرو، آن را در جیب یا کیفتان بگذارید و به خانه ببرید.

۳- استفاده برای دستان کثیف
ضدعفونی کننده دست ابزاری سریع و موثر برای مراقبت بهداشتی از کادر درمان در بیمارستان هاست و دیگران در صورت نبود صابون و آب می توانند آن را به کار گیرند. با این حال، اگر دست ها در اثر آشپزی، باغبانی یا هر کاری که موجب تماس با خاک یا غبار می شود، آشکارا آلوده یا چرب اند، باید حتما دستانتان را با آب و صابون بشویید. گرد و غبار و خاک مانع تاثیر ضدعفونی کننده ها می شوند و صابون همه آلودگی ها را از بین می برد.

۴- ساخته شده برای مبارزه با کرونا
از آنجایی که با بروز همه گیری بیماری کرونا، کمبود ضدعفونی کننده ها بسیار محسوس بوده است، ممکن است برخی ضدعفونی کننده های کمتر استاندارد برای شرایط اورژانسی تهیه شده باشند. این ضدعفونی کننده ها ممکن است اثربخشی لازم را نداشته باشند، پس در هنگام خرید به مواد تشکیل دهنده آنها که روی بسته بندی درج شده است دقت کنید و از وجود حداقل ۶۰درصد الکل اطمینان یابید. به برچسب هایی که به شما اطمینان می دهند این ماده هر ویروسی را از بین می برد توجه نکنید.

۵- بدون تاریخ مصرف
درست است که ضدعفونی کننده ها تا ۳ سال پس از تولید قابل استفاده اند ولی مراجع بهداشتی می گویند حتما باید تاریخ انقضا روی بسته بندی درج شود. موثر بودن ضدعفونی کننده ها فقط تا تاریخ مشخص شده قابل تایید و تضمین هستند. پس اگر بطری ضدعفونی کننده ای دارید که تاریخ مصرف ندارد یا تاریخ گذشته است، به آن اعتماد نکنید.