مدیرعامل فولاداکسین در نشست با دادستان اهواز مطرح کرد:

بلای چک‌های برگشتی قدیمی برای فولاد اکسین/ بخشنامه جدید صادرات را صفر کرد

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین گفت: چک‌های برگشت‌خورده قدیمی حساب‌های بانکی اکسین را قفل کرده و به همین علت شرکت نمی‌تواند تسهیلات بانکی و کارت بازرگانی برای صادرات و واردات دریافت کند.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از فولاد اکسین، امین ابراهیمی در جریان بازدید دادستان اهواز از این کارخانه تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری توضیح داد: خط تولید فولاد اکسین منحصرترین خط تولید فولاد در کشور و مشابه آن در دنیا ۱۰ شرکت است؛ اما علیرغم این ظرفیت، بدهی سنگین مالیاتی از سنوات گذشته و مشکلاتی که از برخی سهامداران چند سال قبل گروه ملی مانده بود، همچنان برای مجموعه مانده است.

وی افزود: مشکلی که در خصوص چک‌های برگشتی وجود داشت و هنوز هم پابرجاست، موانع دشواری سد راه اکسین بودند. بطوری که چک‌های برگشت خورده قدیمی حساب‌های بانکی اکسین را قفل کرده و به همین علت شرکت نمی‌تواند تسهیلات بانکی و کارت بازرگانی برای صادرات و واردات دریافت کند.

ابراهیمی بیان کرد: نقشه استراتژیک شرکت را در سال ۹۸ تهیه و تلاش کردیم ظرفیت تولید اسمی و اصلی شرکت را عملیاتی کنیم که در این مسیر سخت تا امروز موفق بوده‌ایم و حتی با رونق اکسین چرخ فولاد کاویان و لوله‌سازی اهواز و لوله‌سازی ماهشهر نیز چرخیده است و با راه‌اندازی طرح فولادسازی فولاد اکسین، این حرکت دائمی خواهد بود.

وی ادامه داد: در خصوص تامین مواد اولیه، آنچه در خوزستان وجود دارد را تهیه می‌کنیم؛ اما مواد اولیه برای ورق‌های API و آلیاژی را از کارخانجات فولاد مبارکه و هرمزگان می‌خریم.

مدیرعامل فولاداکسین اشاره کرد: شاه‌بیت پروژه‌های بزرگ کشور خط انتقال نفت گوره به جاسک است که با همکاری کارخانجات فولاد مبارکه و اکسین لوله‌سازی انجام شده است. این پروژه نزدیک به دو میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشت.

وی توضیح داد: آزمایشگاه خوردگی اکسین تنها آزمایشگاه خوردگی در کشور است که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی راه‌اندازی شد و امروز همه شرکت‌ها و وزارتخانه‌ها در صورتی می‌توانند محصولات شبیه اکسین را وارد کنند که این شرکت نتواند آن را تولید کند و حتما باید از ما استعلام بگیرند.

ابراهیمی گفت: سال گذشته با همکاری فولاد خوزستان صادرات خوبی داشتیم؛ ولی امسال سیستم وزارت صمت و بخشنامه‌های آن مانع صادرات و ارزآوری فولاد اکسین شد.

وی افزود: درحالیکه فولاد اکسین قراردادهایی را در کشورهای مختلف در اروپا بسته و پول آن را دریافت کرده؛ اما به واسطه بخشنامه اول مرداد ۹۹ درحالیکه محصول آماده و تولید شده قادر به صادرات آن نیستیم. فولاد خوزستان الان اسلب صادر می‌کند. درحالیکه به جای آن باید ورق صادر کند تا با خام‌فروشی مقابله شود؛ اما با این بخشنامه صادرات اکسین در دو ماه گذشته عملا به صفر رسید.

وی ادامه داد: با توجه به سودآوری ۵۱۳ میلیاردتومانی شرکت درسال ۹۸ در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی هم اقدامات بسیار خوبی در راستای کمک به سیل‌زدگان، کمک‌های معیشتی به مناطق محروم و روستاهای همجوار، آزادسازی زندانیان، کمک به آموزش و پرورش شده است.

مدیرعامل فولاد اکسین تاکید کرد: مهمترین برنامه امسال راه‌اندازی طرح توسعه فولادسازی است؛ زیرا فولاد مبارکه خط نورد گرم ورق را به‌زودی راه‌اندازی می‌کند. هرچند فولاد مبارکه با ما در ۱۳ درصد بازار اشتراک دارد؛ اما در بحث مواد اولیه ۱۰۰ درصد همپوشانی داریم و با راه‌اندازی آن در اصفهان فولاد اکسین با مشکل تامین مواد اولیه تولید ورق‌های نفتی روبه‌رو خواهد شد. اگر طرح فولادسازی اکسین راه بیفتد، این مشکل رفع می‌شود و در غیر این صورت، صنعت تولید ورق و لوله‌های مرتبط با نفت و گاز از خوزستان خارج می‌شود.

به گفته وی، در پروژه طرح توسعه فولادسازی اکسین برای نزدیک ۲۳ هزار نفر مستقیم و غیرمستقیم وبرای  دو تا سه هزار نفر در ابتدا و راه‌اندازی این طرح به صورت پیمانکاری شغل ایجاد می‌شود. زیرساخت‌های این پروژه در حال حاضر، نزدیک ۲۰ درصد پیشرفت دارد.

ابراهیمی در پایان از حضور و حمایت دادستان اهواز و مسئولین استانی و ملی و زحمات پرسنل اکسین تشکر ویژه کرد.