کاهش بیماری های سالمندان در گرو مشارکت های اجتماعی

حضورسالمندان در گروه های اجتماعی، زمینه ساز سلامت روحی و روانی و در برخی موارد بهبود عوارض جسمی در آن ها می شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، احمد دلبری، متخصص طب سالمندی در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: حضور سالمندان و بازنشستگان در گروه‌ های اجتماعی می‌تواند به جلوگیری از کاهش قدرت شناختی که در ارتباط با سن افراد است، کمک کند. تعامل اجتماعی برای هوشیار نگه داشتن ذهن در سال‌های بالاتر مفید است و به همین دلیل، باید سالمندان به حضور در این گروه ها تشویق شوند.
دلبری با بیان اینکه سالمندی جمعیت، نمادی از موفقیت سیستم بهداشتی درمانی در کشور است، گفت: اقدامات مختلفی در این زمینه از دهه های قبل آغاز شده بود، اما اکنون جمعیت سالمندان در کشورمان به سونامی تعبیر می شود و به همین علت، ضروری است تا متولیان حوزه سلامت و رفاه اجتماعی، توامان برنامه های مشخصی را برای این گروه ها تعریف کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته از خدمات و تجارب سالمندان استفاده می شود، اما از آنجایی که سالمندی در جامعه ایران، آغاز خانه نشینی تعبیر شده است، سالمندان عملاً در این مشارکت اجتماعی حذف می شوند.
دلبری با تاکید بر اینکه آموزش برای داشتن سالمندی مطلوب از ضرورت هایی است که خوب به آن پرداخته نشده است، گفت: باید با آموزش در سنین میانسالی و حتی جوانی و از هم اکنون، در فکر دوران سالمندی با کیفیت و مطلوب باشیم.
وی مشارکت اجتماعی در تمام گروه های سنی به ویژه سالمندان را مهم و اثربخش عنوان و تاکید کرد: مراقبین سالمندان و نهادهای متولی، باید به مشارکت های اجتماعی در این دوران توجه جدی داشته باشند و مشوق های لازم را برای حضور فعال سالمندان در اجتماع بکار گیرند.