رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور اعلام کرد:

سند راهبردی طرح محیط دوستدار سالمند ابلاغ شد

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور از ابلاغ سند راهبردی و برنامه عملیاتی تحقق طرح محیط دوستدار سالمند خبر داد و گفت: هر استان باید این سند را بر اساس زیست بوم خود اجرایی کند.

 

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، مژگان رضازاده در گفت و گو با ایرنا افزود: اکنون سندی که به دستگاه های اجرایی استان‌ها فرستاده شده الگوی ملی ما است. هر استانی باید با حضور دستگاه های عضو و با راهبری و مشارکت قوی شهرداری و استانداری در شهر خود، آن سند راهبردی دوستدار سالمند استان را بر اساس زیست بوم خود باید بنویسد و اجرایی کند.

 

وی با بیان اینکه برنامه اجرایی و برنامه ریزی سند راهبردی محیط دوستدار سالمند را انجام شده است، افزود: در مکاتباتی با استان‌ها از آنها خواسته شد نشست ها و رایزنی اولیه را در استان ها انجام دهند.

 

وی توضیح داد: در این مرحله ابتدا استان ها سند بومی استان خود را آغاز می کنند و پس از آن محورهای اجرای محیط دوستدار سالمند تدوین می شود.

 

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با بیان اینکه آموزش‌ها در این زمینه به صورت مرحله به مرحله انجام و از متخصصان داخلی و مشاوران بین المللی برای نظارت بر آن استفاده می شود، گفت: اولویت این شورا استان‌هایی است که تعداد سالمندان بیشتری دارند.

 

رضازاده از گیلان، مازندران و تهران به عنوان استان‌هایی نام برد که به ترتیب بیشترین سالمندان را دارند و استان های اصفهان، یزد و کرمان در رتبه های بعدی قرار می گیرند.

 

وی اظهار داشت: منتظر پاسخ کل استان ها به سند ابلاغی هستیم و به محض اینکه همه استانها علاقه مندی خود را اعلام کنند، برنامه ریزی آموزشی سند راهبردی محیط دوستدار سالمند کلید می خورد.

 

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور خاطر نشان کرد: در این سند با دخیل کردن همه سازمان‌ها و نهادهای مرتبط و جامعه سالمندان در راستای بهره‌گیری از توان‌ها و پتانسیل‌های موجود، چشم انداز و راهبردهای متناسب با شهر دوستدار سالمند در افق ۱۴۱۰ تعریف و برنامه‌ریزی شده است.

 

گفتنی است سند راهبردی طرح محیط دوستدار سالمند در سه بخش اصول شاخص‌ها و ضوابط فرایند برنامه راهبردی شهر دوستدار سالمند در ایران، برگزاری کارگاه‌های نحوه تهیه سند راهبردی شهر دوستدار سالمند در شهرهای ایران و شاخص های برنامه ریزی شهر دوستدار سالمند در ایران تهیه و تدوین شده است.

 

حمل و نقل، اماکن عمومی، مسکن، مشارکت اجتماعی، منزلت، مشارکت مدنی و اشتغال، ارتباطات و اطلاعات، حمایت اجتماعی و خدمات سلامت ازجمله محورهای مورد توجه در طرح شهر دوستدار سلامت است.