نفتکش ایرانی ۵ ماهیگیر سریلانکایی را نجات داد

یک فروند کشتی غول‎پیکر شرکت ملی نفتکش ایران موفق به نجات سرنشینان یک قایق ماهیگیری واژگون شده در آب‎های اقیانوس هند شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از خبرگزاری تسنیم، یک فروند کشتی غول‎پیکر شرکت ملی نفتکش ایران جمعه گذشته (۱۰ آذر ۹۶) هنگام عبور از آب‎های اقیانوس هند، موفق به نجات سرنشینان سریلانکایی یک قایق ماهیگیری واژگون شده در آب‎های این منطقه شد.
سرنشینان این قایق سریلانکایی پس از آگاه شدن از حضور کشتی نفتکش ایرانی در منطقه، با علامت دادن به کشتی درخواست کمک کردند که بلافاصله خدمه این کشتی متوجه قایق و شرایط بحرانی ۵ سرنشین آن شدند.
محمود باغستانی، کاپیتان کشتی نفتکش ایرانی Stream که فرماندهی این عملیات نجات را برعهده داشته است، در تشریح عملیات نجات ماهیگیری، توسط این کشتی گفت: به محض مشاهده قایق سانحه‎دیده و اطلاع از این‎ حادثه، با تغییر مسیر و کاهش سرعت برای نجات سرنشینان آن، وارد عمل شدیم.
وی با بیان اینکه هنگام عملیات نجات این قایق سریلانکایی، باران سنگینی در حال باریدن بود و دید مناسبی نیز در ابتدا وجود نداشت، اضافه کرد: این شرایط جوی باعث شد تا عملیات نجات این ۵ ماهیگیر سریلانکایی حدود ۵ ساعت به طول انجامد.
باغستانی در خصوص وضعیت سرنشینان نجات یافته قایق سریلانکایی نیز اضافه کرد: با وجود آشنا نبودن ۵ ماهیگیر سریلانکایی به زبان انگلیسی و دشواری در ارتباط برقرار کردن، این افراد هم‎اکنون با بهره‎مندی از خدمات رفاهی و درمانی مناسب، در سلامت کامل مهمان ما در کشتی هستند و چهارشنبه ۱۵ آذرماه جاری (ششم دسامبر) در بندر چابهار تحویل مقامات مسوول می‎شوند.
باغستانی ادامه داد: طبق اظهارات سرنشینان قایق واژگون شده سریلانکایی، قایق این افراد ۲ تا ۳ روز در این وضع در دریا سرگردان بوده است.
وی با بیان اینکه شرکت ملی نفتکش در حال رایزنی با وزارت امورخارجه و سفارت سریلانکا در ایران برای انجام مراحل انتقال این افراد است افزود: مقامات سفارت سریلانکا در ایران روز یکشنبه ۱۲ آذر ۹۶ با حضور در شرکت ملی نفتکش ایران و تماس با کشتی Stream با این ۵ تبعه کشور خود، صحبت و اطلاعات لازم را درخصوص هویت و محل زندگی این افراد به منظور انجام هماهنگی‎های بعدی کسب کردند.
کشتی Stream متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران،یکی از بزرگترین کشتی‎های نفتکش جهان است که با ۳۳۳ متر طول، ۶۰متر عرض و ۳۰.۵متر ارتفاع، ۳۱۷ هزار تن ظرفیت دارد.