نگاه ما نقش آفرینی پس از بازنشستگی است/ بازنشستگان نخبه الگوی جامعه ایرانی هستند

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه سیستم های صندوق بازنشستگی کشوری گفت: برگزاری جشنواره مختلف و تقدیر و تکریم از بازنشستگان نمونه و نخبه در حوزه های شش گانه برای تقدیر از نقش آفرینی افراد پس از بازنشستگی است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، بهروز انتظاری اظهار داشت: افراد در زمان اشتغال اگر در حوزه ای شاخص و نخبه باشند عموما از سوی دستگاه های اجرایی تقدیر می شوند، اما نگاه ما تقدیر از افراد بازنشسته است که در این دوران توانسته اند در جامعه و کشور نقش آفرینی کنند و نماد بارزی از شعار «بازنشستگی پایان کار نیست» باشند.

انتظاری افزود: صندوق بازنشستگی کشوری در سال های اخیر تلاش کرده بازنشستگانی که در این دوران به یک حرفه یا فعالیت خاص پرداخته یا اثر ارزشمندی را برای جامعه خلق کرده اند، را شناسایی کند و این خارج از وظایف ذاتی و اصلی صندوق بوده و به نوعی یک وظیفه اجتماعی است.

وی تصریح کرد: در همین مدت بازنشستگان نخبه ای در شهرها و استان های مختلف شناسایی و مورد تقدیر قرار گرفتند که کارهای به یادماندنی و ویژه ای را انجام داده و بخشی از جامعه را از آن بهره مند کرده بودند. از کارآفرینی، ساخت و توسعه درمانگاه و بیمارستان تا ایثار و فداکاری یا حتی دانش اندوزی و علم آموزی به سایرین از جمله مواردی است که بازنشستگان کشوری حتی با کهولت سن یا منابع مالی اندک برای کشور و جامعه به یادگار گذاشته اند.

انتظاری با بیان اینکه بسیاری از بازنشستگان در استان ها یا شهرهای کوچک افراد شناخته شده و برجسته ای هستند که باید شناسایی و به عنوان یک الگو معرفی شوند، گفت: بسیاری از عزیزان نخبه با وجود شناسایی ما و شاخص بودن فعالیت و عملکردی که داشته اند، در مراسم های مختلف حضور نیافتند. با وجود اینکه برخی از نخبگان ما در خارج از کشور چهره های شناخته شده ای هستند اما شاید جامعه ایرانی با آن ها آشنایی نداشته باشد و به ندرت آن ها را می شناسد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه سیستم های صندوق بازنشستگی کشوری و رئیس کمیته ارزشیابی و داوری انتخاب بازنشستگان نمونه، یادآور شد: براساس فصلنامه آماری بهار ۹۷ صندوق بازنشستگی کشوری، این صندوق بیش از یک میلیون و ۳۷۱ هزار بازنشسته زن و مرد را تحت پوشش دارد که از این تعداد ۵۸.۵ درصد مربوط به آموزش و پرورش است. ضمن اینکه تهران با ۳۰۰ هزار و ۸۵۷ نفر بیشترین و ایلام با ۱۰ هزار و ۳۳۳ نفر کمترین آمار بازنشستگان کشوری را به خود اختصاص داده اند.

انتظاری با اشاره به مدارک تحصیلی بازنشستگان کشوری نیز گفت: بیش از ۱۸ هزار نفر از بازنشستگان کشوری مدرک دکتری با بالا دارند و ۴۱ هزار و ۳۹۱ نفر کارشناسی ارشد، ۳۱۵ هزار و ۳۴۶ نفر کارشناسی، ۲۵۰ هزار و ۲۴۵ نفر کاردانی یا فوق دیپلم و ۳۸۹ هزار و ۱۶۸ نفر نیز دیپلم هستند.