مصرف فیبر از زوال حافظه پیشگیری می کند

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد فیبر موجود در رژیم غذایی به حفظ سلامت مغز کمک می کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از خبرگزاری مهر، فیبر عملکردهای بسیاری در بدن ما انجام می‌دهد. فیبر موجود در رژیم غذایی به کاهش کلسترول بد خون کمک کرده، التهاب را تحت کنترل می گیرد، به کنترل وزن کمک می کند، مانع از یبوست، آپاندیس و دیابت می شود و ریسک بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

حال نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد فیبر رژیمی می تواند از زوال حافظه و سایر عملکردهای مغزی که با افزایش سن دچار نقصان می شوند پیشگیری کند. «بوتیرات»، اسیدچرب دارای زنجیره کوتاه که عمدتا از طریق تخمیر باکتریایی فیبر در روده تولید می شود، ضدالتهابی است و موجب بهبود حافظه در مدل های حیوانی شده است. در این مطالعه، محققان اثبات کرده اند که بوتیرات می تواند موجب کاهش تاثیرات بد برخی سلول های پروتئینی در مغز شود که عامل بروز التهاب هستند.

به گفته محققان، افزایش سن منجر به التهاب سیستماتیک مزمن می شود که می تواند التهاب نورونی مغز را تغییر دهد. برخی مواد مغذی با پیشگیری یا بازگرداندن این فرایند می توانند روند پیری مغز را به تاخیر اندازند.

در این مطالعه که بر روی موش ها انجام شد مشخص شده است که مکمل فیبر در پیری می تواند میزان بوتیرات را افزایش دهد و افزایش بوتیرات از طریق فیبر محلول افزودنی می تواند دیس بیوسی میکروبیوم های مرتبط با سن را تعدیل نماید.

خوراکی‌هایی که منبع خوبی برای فیبر از نوع محلول هستند شامل لوبیا، عدس، بلغور، جو دوسر، نخود، مرکبات و سیب می شود. منابع خوب فیبر نامحلول نیز شامل آرد گندم کامل، سبوس گندم، برنج قهوه‌ای، گل کلم، سیب زمینی، گوجه فرنگی، و خیار است. همچنین برخی خوراکی‌ها مانند مغزجات و هویج منبع خوبی برای هر دو نوع فیبر محسوب می شوند.