طراحی فرهنگسرا

جامعه شهری برای رشد و بالندگی خود نیازمند شهروندانی با ابعاد توسعه پایدار است.
 برای داشتن شهروندانی سالم و آگاه تحقیقی با عنوان طراحی فرهنگسرا با رویکرد شهروند سالم از منظر قرآن:شکل گرفت و پاسخ به سوالات شهروند سالم از نظر قرآن از چه ویژگیهایی بر خوردار است؟اصول طراحی فرهنگسرا با رویکرد شهروند سالم از منظر قرآن چگونه است؟ و اهداف ویژگی های شهروند سالم از نظر قرآن دست یابی به اصول طراحی فرهنگسرا با رویکرد شهروند سالم از منظر قرآن ضرورت پیدا کرد و در این راستا ویژگیهای شهروند سالم و اصول طراحی فرهنگسرا اساس این مطالعه قرار گرفت که از تعالیم روح بخش قرآن و تفسیر و متون با ارزش علمی استفاده گردید و نتیجه نهایی بیست و نه مورد ویژگیهای شهروند سالم و هفده مورد اصول طراحی فرهنگسرا از منظر قرآن حاصل گردید.

مطالعه این کتاب به چه کسانی توصیه میشود؟
شهرداریهای کل کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد شوراهای اسلامی شهرها، وزارت مسکن و شهرسازی، نظام مهندسی کل کشور و استانها و مهندسین طراح بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، دفاتر فنی استانداریهای کل کشور، وزارت کشور و اندیشمندان فرهنگ اسلامی

 

  • نگارش: دکتر میرزاعلی شیدانه مرید
  • قطع کتاب: وزیری
  • تعداد صفحات:۲۳۸ صفحه
  • شابک:۱-۶۲-۷۳۶۳-۶۰۰-۹۷۸
  • ناشر: انتشارات اول و آخر
  • نوبت و سال چاپ: اول ۱۳۹۶
  • زبان کتاب: فارسی

 

بخشی از کتاب 

 

نخستین مساجد ، حسینیه ها و میدانها به عنوان فرهنگسرا و فرهنگستانهای اولیه می باشند. مراکز محله و فضاهای مذهبی خود به عنوان مکانی برای رشد و توسعه ی مذهب و فرهنگ ، نقش موثری در تعلیم و تربیت شهروندان داشته اند. نخستین تعلیم و تربیت بر اساس قرآن کریم توسط پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) در مسجد النبی در مدینه منوره شروع گردید.بنابراین سعی گردیده نقش و اهمیت مساجد به عنوان اصلی ترین مکانهای محتوا گرا و با ارزش که باعث رشد و توسعه شهروند سالم و متعهد میگردد با توجه به قرآن بررسی و تبیین گردد (مشبکی، علیرضا، ۱۳۹۴) همه مذاهب آسمانی والهی انتخاب و تعیین مکانی را به عنوان یک پایگاه خاص جهت انجام برنامه ها و مراسم مخصوص خود لازم می دانسته و وجود آن را برای پیروان خود یک امر مسلم و ضروری تلقی می کرده و جزء اولین برنامه های خود دانسته اند و در صورت نداشتن چنین پایگاهی خود را ضعیف و بی تکیه گاه و شکست خورده و پیروان خودرا بدون تکیه گاه و پراکنده می پنداشتند و براین اساس میبینیم حتی بت پرستان نیز پایگاهی برای خود انتخاب کرده و بت های خودرا در آن محل خاص جمع میکردند و برای انجام مراسم خاص خود ( پرستش ، نذر دعا ، مدیحه سرایی و خواندن اشعار ) به آنجا میرفتند مسیحیان به کلیسا یا کلیسه و یهودیان به کنیسه یا کنیسا و زرتشتیان به آتشکده که پرستشگاه آنانست می رفتند. گوشه گیران و زاهدان نصاری که آنها را راهبان نیز می گویند به صومعه و دراویش و متصوفه در مکانی به نام خانقاه یا خانقه گردهم جمع میشدند از آنجایی که اسلام یک مکتب جهانی و جاودانی است و داعیه هدایت و رهبری بشریت را دارد از ضرورت وجود یک مکان مشخص و پایگاه استوار در رابطه با عرضه قوانین خود و تعلیم و ارشاد مردم در تشکیل نظام اجتماعی عادلانه غافل نمانده ولزوم بناء آن را به همه مردم و پیروان خود ابلاغ نموده است. این پایگاه که از مظاهر شکوه و عظمت اسلام به حساب آید مسجد نام دارد. نامیکه نمودار عبودیت و بندگی انسان در برابر خداست.

   

 

   درباره بازنشسته اهل قلم

دکتر میرزاعلی شیدانه مرید

متولد ۱۵ تیر ۱۳۳۶
بازنشسته وزارت کشور

 

کتابهای منتشر شده

  • طراحی فرهنگسرا
  • معماری مسکن معاصر از منظر اسلام

 

دوست عزیز! کتاب_باز فروشگاه نیست و هدف آن معرفی بازنشستگان اهل قلم و کتابهای ایشان است.صندوق بازنشستگی کشوری در زمینه خرید و فروش کتاب هیچگونه فعالیتی ندارد. 

دانلود

فایل راهنمای ارسال آثار

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
09:32
منبع: روابط‌عمومی صندوق بازنشستگی کشوری
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید