معمای ادوارد اسنودن و ماجرای جاسوسی آمریکا از شبکه‌های اجتماعی

معمای ادوارد اسنودن و ماجرای جاسوسی آمریکا از شبکه‌های اجتماعی

 در ششم ژوئن ۲۰۱۳، خبرگزاری‌های معتبر جهان اعلام کردند که ادوارد جوزف اسنودن(-۱۹۸۳)، یک پیمانکار آژانس امنیت ملی آمریکا مخفیانه به هنگ‌کنگ گریخته و سپس به روسیه پناهنده شده است. وی در اولین مصاحبه خبری خود از جاسوسی جامعه اطلاعاتی آمریکا از حریم خصوصی شهروندان آمریکا و دیگر کشورها که در شبکه‌های اجتماعی همچون گوگل، فیس‌بوک، توییتر و… فعال هستند، پرده برداشت. او در این کنفرانس خبری که توسط روس‌ها در فرودگاه مسکو ترتیب داده شده بود، تصریح کرد که کلیه ایمیل‌ها، مکالمات، عکس‌ها و اسناد ذخیره شده در اینترنت مورد رخنه و دستبرد نیروهای امنیتی آمریکا قرار می‌گیرد و در این جاسوسی حتی سران کشورهای هم پیمان آمریکا نیز در امان نیستند. حقایق تکان دهنده‌ای که اسنودن از ابعاد بی‌سابقه و بسیار گسترده جاسوسی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا از شهروندان خود و نیز دیگر کشورها افشاء کرد، آن هم از سوی کشوری که خود را از بزرگ‌ترین مدعیان دفاع از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی و حقوق شهروندی می‌داند، جهان را در شوک فرو برد. بخصوص اینکه اقدام آژانس امنیت ملی آمریکا کاملاَ غیر قانونی و بدون اخذ مجوز از مراجع قضایی آن کشور انجام گرفته بود و همین مسأله اهمیت افشاگری اسنودن را بیش از پیش آشکار نمود و باعث واکنش‌های گسترده در داخل آمریکا و در عرصه بین‌الملل شد. از سوی دیگر مسأله اسنودن و تنش‌های فراوان ایجاد شده از جانب افشاگری‌های اطلاعاتی او موجب بروز و ظهور نظریه‌ها و دیدگاه‌های بعضا متضاد نسبت به اهداف، دلایل و انگیزه‌های وی از این اقدام شد. افشاگری های اطلاعاتی او موجب بروز و ظهور نظریه ها و دیدگاههای بعضا متضاد نسبت به اهداف دلایل و انگیزه های وی از این اقدام شد. در حالی که بنا به اذعان خود اسنودن عده ای دیگر این افشاگری را ملهم از اخلاقیات و وجدان انسانی او برای رسوا نمودن اعمال غیر اخلاقی و غیر انسانی آژانس امنیت ملی آمریکا تلقی میکنند.

در هر صورت چند سئوال اساسی در این باره مطرح است.

انگیزه اسنودن از این افشاگری واقعاً چه بوده است؟ ۲ آیا او به زعم دولت آمریکا خائن و عامل دستگاه اطلاعاتی روسیه است؟ -۳ چرا اسنودن به روسیه پناهنده شد؟ ۴- اینکه آیا صرف هزینه ها امکانات و ظرفیتهای گسترده برای کنترل حجم انبوهی از اطلاعات خصوصی افراد به بهانه مبارزه با تروریسم نتیجه ای برای آمریکا داشته است؟ پاسخ علمی به این سئوالات انگیزه ای برای تألیف این کتاب شده است اینکه حریم خصوصی از بحث های چالش برانگیز فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است و روزانه میلیونها انسان در سراسر جهان با شبکه های اجتماعی سروکار دارند یک واقعیت است اما حقیقت این است که اسنودن با هر هدف و انگیزه ای که داشته اثبات نمود حریم خصوصی در فضای مجازی در عمل معنایی ندارد و همیشه هستند کسانی که به اطلاعات فردی دیگران دسترسی دارند افشاگری های اسنودن در مورد کنترل کاربران شبکه های اجتماعی به بهانه مبارزه با تروریسم از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا این مسأله را اثبات نمود که عملاً در عصر تکنولوژی دیجیتال و اینترنت حریم خصوصی توهمی بیش نیست اما کمتر کسی تصور میکرد که شرکت های فناوری ارائه دهنده شبکه های اجتماعی خود ابزار و عاملی برای رخنه به حریم خصوصی افراد به نفع آژانس امنیت ملی آمریکا باشند.(بخشی از مقدمه)

  • تالیف: محمد مهدی مختاری
  • قطع کتاب: وزیری
  • تعداد صفحات:۳۰۶ صفحه
  • شابک:۷-۴۳۷-۳۲۵-۹۶۴-۹۷۸
  • ناشر: شرکت سهامی انتشار
  • زبان کتاب: فارسی
  • ارتباط با نویسندهmm_mokhtari@yahoo.com
بخشی از کتاب
 اسنودن کیست؟
افشای برنامه غیرقانونی و غیر اخلاقی رخنه در حریم خصوصی افراد توسط آژانس امنیت ملی آمریکا نه تنها باعث رسوایی دولت این کشور شد، بلکه پرسشهای بسیاری را در افکار عمومی و بین محافل رسمی و نهادهای مدنی جهان در مورد عملکرد شبکه های اجتماعی به وجود آورد معمای پیچیده ای که باعث شد ادوارد اسنودن که گفته شده کارمند قرار دادی آژانس بوده به چهره ای شناخته شده در بین نسل جوان که عمده ترین کاربران شبکه های اجتماعی هستند تبدیل شود. او کسی است که همه اطلاعات طبقه بندی شده مرتبط با شبکه عظیم جاسوسی دیجیتال آمریکا موسوم به پریسم را منتشر کرد و مسائل فراوانی برای آمریکا حتی در بین متحدین درجه اول این کشور ایجاد کرد.
فهرست کتاب:
فصل اول معمای اسنودن و آژانس امنیت ملی آمریکا
فصل دوم شبکه‌های اجتماعی ابزاری برای جاسوسی آمریکا
فصل سوم واکنشها به افشاگری اسنودن
فصل چهارم وظایف و جایگاه آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا
فصل پنجم چرا روسیه به ادوارد اسنودن پناهندگی داد
   درباره بازنشسته اهل قلم

 محمدمهدی مختاری

متولد ۲۰ بان ۱۳۳۲

بازنشسته وزارت امورخارجه

نویسنده و پژوهشگر مطالعات سیاسی

کتابهای منتشر شده

  • مهاجران مسلمان وچالشهای آینده اروپای متحد
  • سازمان امنیت و همکاری اروپا
  • تروریسم در خاور میانه
  • معمای ادوارد اسنودن و ماجرای جاسوسی آمریکا از شبکه‌های اجتماعی

 دوست عزیز! کتاب_باز فروشگاه نیست و هدف آن معرفی بازنشستگان اهل قلم و کتابهای ایشان است.صندوق بازنشستگی کشوری در زمینه خرید و فروش کتاب هیچگونه فعالیتی ندارد.

دانلود

فایل راهنمای ارسال آثار

سه شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳
09:24
منبع: صندوق بازنشستگی کشوری
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید