اندیشه های مدیریت ایرانی(جلوه های مدیریت در آثار سعدی)

اندیشه های مدیریت ایرانی(جلوه های مدیریت در آثار سعدی)
دانش مدیریت ، استفاده صحیح از امکانات ، نیروی انسانی، وقت و جز آن را امکان پذیر می سازد، از این رو یکی از عناصر مهم در پویایی اجتماع تلقی می گردد. مدیریت به منزله ستون فقرات همه تشکیلات و نهادهای اجتماعی نظیر خانواده، دولت و سازمان های اداری است و هیچ سازمانی چه کوچک نظیر خانواده و چه بزرگ نظیر دولت، بدون بهره مندی از مدیریت صحیح نخواهد توانست به اهداف خود دست یابد.
کشور پهناور ایران ، با توجه به عنایت الهی ، منابع سرشاری دارد و از قدیم کاردانی ایرانیان زبان زد خاص و عام بوده است. لیکن علیرغم داشتن توانایی های مالی و منابع انسانی هوشمند ، با مشکلات فراوانی روبرو می باشد، عدم توسعه کشور جز عدم استفاده از دانش مدیریت و استفاده صحیح از انواع منابع خدادادی دلیل دیگری ندارد.
ادبیات و اجتماع از دیرباز رابطه تنگاتنگی با هم داشته اند و ادبیات در حقیقت بازتاب تحولات اجتماع است. سعدی متفکر ، نویسنده و شاعر پر آوازه ایرانی در قرن ۱۳ میلادی  اگر چه جامعه پیرامون خود را به دقت می شناسد با وجود این به اصطلاح به عنوان جامعه شناس شناخته نمی شود . لیکن مسائل اجتماعی و مدیریتی ، تربیتی ، اقتصادی و …. عصر خود را با ریزبینی تمام مورد بررسی قرارداده است، این تحقیق در حقیقت بیانگر نظریات و تجربه های عینی سعدی درباره مدیریت است. کتاب فوق در قالب ۴ فصل و ۱۸۰ صفحه ارائه شده است.
کتاب اندیشه های مدیریت ایرانی اولین کتابی است که به نظرات و اندیشه های اندیشمندان کشورمان از جمله سعدی ، درباره مدیریت پرداخته و نظر متفکران گذشته کشورمان را در این باره ، جمع آوری طبقه بندی و ارائه کرده است و گوشه هایی از تواناییها ، قابلیت ها و غنای ادبیات کهن فارسی در ارائه نظرات کاربردی برای ساماندهی مشکلات عمده اجتماعی امروزه ما را بازنمایانده است و اشتباه بودن تصورات گروهی را که بدون شناخت درست فرهنگ و تمدن این سرزمین ، ریشه و خاستگاه بسیاری از علوم از جمله مدیریت را در غرب می دانند ، اثبات نموده است.
کتاب “اندیشه های مدیریت ایرانی” در چهار فصل تنظیم شده است که عناوین و مباحث مهم کتاب ، شامل: ادبیات و مدیریت ، ادبیات و اجتماع ، ادبیات فارسی و آیین مدیریت ، منابع فارسی کهن در زمینه مدیریت و کشورداری ، تعاریف عمده و سابقه تاریخی علم مدیریت ، سعدی و آثار مدیریتی سعدی ، مدیریت مطلوب از دیدگاه سعدی ، انواع مدیریت از جمله مدیریت خانواده ، مدیریت امور آموزشی ، مدیریت مالی ، مدیریت امور نظامی ، . . . و نیز اصطلاحات اداری آثار بررسی شده ، می باشد.
مطالعه این کتاب به چه کسانی توصیه میشود؟
خواندن این کتاب را به همه کتابخوانان و کتابدوستان ، بویژه به کسانی که به فرهنگ و ادبیات کهن ایران علاقمند هستند و نیز دانشجویان و محققان ادبیات فارسی ، علوم اجتماعی و دانش مدیریت توصیه می شود.

  • مولف: عباس رنجبر کلهرودی
  • قطع کتاب: وزیری
  • تعداد صفحات : ۱۸۰صفحه
  • شابک:۹۶۴-۸۱۷۱-۲۲-x
  • ناشر: جهاد دانشگاهی
  • زبان کتاب: فارسی
  • نوبت و سال چاپ: اول-۱۳۸۳
  • ارتباط با نویسنده:kalahrodi83@gmail.com
بخشی از کتاب
(ص۹۵-۹۶)
مدیریت‌ بر وقت‌(مدیریت زمان)
وصیت‌ همین‌ است‌ جان‌ برادر            که‌ اوقات‌ ضایع‌ مکن‌ تاتوانی‌
یکی‌ از سرمایه‌های‌ ارزشمند خدادادی‌ زمان‌ و وقت‌ است‌ که‌ در اختیار همه‌ی‌ انسان‌ها نهاده‌شده‌ است‌. بدون‌ شک‌ انسانهای‌ موفق‌ ـ چه‌ در عرصه‌های‌ مادی‌ و چه‌ در عرصه‌های‌ معنوی‌ ـ آنهایی‌هستند که‌ از لحظه‌ لحظه‌ عمر خویش‌ بهترین‌ استفاده‌ را می‌برند ضرب‌ المثل‌ مشهوری‌ می‌گوید:«وقت‌ طلاست‌» اما در حقیقت‌ وقت‌ از طلا و هر چیز مادی‌ پربهای‌ دیگر، باارزش‌تر می‌باشد. چون‌ «باوقت‌ و عمر، یاقوت‌ها می‌توان‌ خرید، اما با یاقوت‌ها، وقت‌ و عمر نمی‌توان‌ خرید.»۷
استفاده‌ صحیح‌ از وقت‌ و زمان‌، «مدیریت‌ زمان‌» نام‌ گرفته‌ است‌، به‌ عبارت‌ دیگر مدیریت‌ زمان‌عبارت‌ است‌ از درک‌ اهمیت‌ این‌ عطیه‌ی‌ خدادادی‌ و به‌ کارگیری‌ هرچه‌ صحیح‌تر آن‌ در جهت‌ تحقق‌اهداف‌.
محورهای‌ اساسی‌ مدیریت‌ بر وقت‌ از دیدگاه‌ سعدی‌
امروزه‌ کتابهای‌ متعددی‌ درباره‌ی‌ استفاده‌ صحیح‌ از وقت‌ و مدیریت‌ زمان‌ تألیف‌ شده‌ است‌. وجهت‌ استفاده‌ بهتر از وقت‌ سفارش‌هایی‌ نظیر: تهیه‌ جدول‌ زمان‌ بندی‌ روزانه‌، ایجاد محدودیت‌ درمکالمه‌های‌ تلفنی‌ یا حضوری‌، تفویض‌ امور به‌ دیگران‌، فرار از بعضی‌ از مسئولیت‌ها و … به‌ افرادکرده‌اند. مدیریت‌ زمان‌ از دیدگاه‌ سعدی‌ با مدیریت‌ زمان‌ از دیدگاه‌ نویسندگان‌ و محققان‌ غربی‌ تااندازه‌ای‌ متفاوت‌ است‌، زیرا سعدی‌ ـ آن‌ گونه‌ که‌ در شواهد خواهیم‌ آورد ـ به‌ جزئیات‌ نمی‌پردازد وهیچگونه‌ توصیه‌ای‌ نظیر آنچه‌ ذکر کردیم‌ نیاورده‌ است‌. به‌ اعتقاد او وقت‌ و زمانی‌ که‌ هر فرد در اختیاردارد به‌ هیچ‌ وجه‌ نباید به‌ هدر برود. و صرف‌ وقت‌ برای‌ هر اموری‌ که‌ باشد باید در راه‌ رضای‌ حق‌ تعالی‌صورت‌ گیرد.
عمری‌ که‌ می‌رود به‌ همه‌ حال‌ جهد کن‌            تا در رضای‌ خالق‌ بی‌چون‌ به‌ سر بری‌
 بنابراین‌ مدیریت‌ زمان‌ از دیدگاه‌ سعدی‌ این‌ نیست‌ که‌ فردبا انتزاع‌ خویش‌ از جامعه‌ پیرامون‌ و بارعایت‌ اصول‌ و قواعد بخصوصی‌ در وقت‌ خود صرفه‌جویی‌ کند، بلکه‌ مدیریت‌ زمان‌ از دیدگاه‌ شیخ‌یعنی‌ استفاده‌ بهینه‌ از زمان‌ در جهت‌ تحقق‌ اهداف‌ اسلامی‌ و انسانی‌ فردی‌ و اجتماعی‌.
مدیریت‌ بر وقت‌ و زمان‌ از نظر سعدی‌ بر محورهای‌ اساسی‌ زیر استوار است‌:
۱ـ صرف‌ زمان‌ در راه‌ کسب‌ رضای‌ حق‌ تعالی‌ و خشنودی‌ دلها.
۲ـ اهمیت‌ زمان‌ و غیرقابل‌ جبران‌ بودن‌ آن‌.
۳ـ استفاده‌ هرچه‌ بیشتر از این‌ منبع‌ خدادادی‌ .
۴ـ محدود بودن‌ زمان‌
۵ـ….
   درباره بازنشسته اهل قلم
عباس رنجبر کلهرودی

متولد ۱ خرداد ۱۳۴۲

بازنشسته صندوق بازنشستگی کشوری

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی

پژوهشگر و نویسنده

  کتابهای منتشر شده

دانستنی های بیمه زندگی ( با همکاری آقای علی اعظم محمد بیگی) ، تهران ، انتشارات پوشش گستر ، ۱۳۸۸.

دانستنی های بیمه اشخاص (با همکاری آقایان محمد بیگی ، فرشید بخشی و مفید امینی ) تهران ، انتشارات پوشش گستر ، ۱۳۸۹

دانستنی های بیمه زندگی و حوادث (باهمکاری آقایان محمد بیگی و مفید امینی) تهران ، پوشش گستر ، ۱۳۹۲.

روش های محاسباتی و ارزیابی ریسک های مختلف بیمه های عمر . با همکاری گروهی از صاحب نظران . پژوهشکده بیمه ، ۱۳۹۳


 دوست عزیز! کتاب_باز فروشگاه نیست و هدف آن معرفی بازنشستگان اهل قلم و کتابهای ایشان است.صندوق بازنشستگی کشوری در زمینه خرید و فروش کتاب هیچگونه فعالیتی ندارد.

دانلود

فایل راهنمای ارسال آثار

سه شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳
09:24
منبع: صندوق بازنشستگی کشوری
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید