امروزه تحقیقاتی که درباره تأثیر خانواده بر تعلیم و تربیت فرزندان صورت گرفته و بررسی نتایجی که رفتار پدر و مادر بر ،کودکان، نوجوانان و جوانان دارد، بیانگر این موضوع است که میتوان عملکرد هر خانواده ای را براساس نوع و میزان تأثیری که در زندگی فردی و اجتماعی فرزندان خود دارد سنجید و آن را در یکی از ردیفها یا دسته بندی های خانواده ی متعادل یا نا متعادل و به عبارت دیگر خانواده ی «به سامان » یا « نا به سامان » قرار دارد.
اساس نظام خانواده با زن و مرد گذاشته میشود و هیچ یک از آنان بدون دیگری کامل نخواهند بود. هن لباس لَکُم و انتم لباس لهن؛ زن و مرد لباس و عفاف یکدیگر هستند( سوره بقره آیه ی ۱۸۷). بدون ،تردید در خانواده ای که زن و مرد با این نگرش به یکدیگر مینگرند همکاری و احترام متقابل، صلح و دوستی ، نظم و انضباط مهرورزی و محبت و صفا و صمیمیت مبنای زندگی را تشکیل میدهد و آنان در سایه ی این خصوصیتها و فرصتها برای خوشبختی سعادت، پیش رفت و تعالی معنوی خود فرزندان و جامعه می کوشند.
- نویسنده: احمد صافی
- قطع کتاب: رقعی
- تعداد صفحات: ۱۶۸ صفحه
- شابک: ۴-۰۷۲-۴۵۱-۹۶۴-۹۷۸
- ناشر: انجمن اولیا و مربیان
- زبان کتاب: فارسی
بخشی از کتاب
“نمونه ی دیگری از یک خانواده ی مستبد”
خانواده ای را میشناسم که پدر نمونه بارزی از قلدری و زورگویی میباشد. او به تمام افراد خانواده از کوچک تا بزرگ زور میگوید و بر همه حکم می راند. مادر در این خانه محکوم میباشد چون جرأت کوچک ترین اظهار نظر و حرفی را که مخالف نظر پدر باشد ندارد. همیشه از طرف پدر مورد تحقیرهایی از قبیل اینکه «تو نمی فهمی»، «شعور نداری»، «حرف نزن» و … قرار میگیرد و بچه ها نیز فرصت هیچگونه اظهار نظری ندارند آنها مطیع محض اوامر پدر هستند. پسر خانواده که رفتار پدر را مشاهده میکند آن را سرمشق خود قرار داده و بر سر خواهر و برادران کوچکتر و مادر فریاد میکشد و امر و نهی میکند یا در بیرون از خانه بر کودکان کوچک تر حکم میراند. دختر این خانواده همیشه محزون و غمگین به نظر میرسد و از پدر خود به مناسبت رفتار با مادرش متنفر میباشد ولی قدرت ندارد از مادر خود پشتیبانی کند. او هیچگونه استقلالی ندارد و دیگران برای او تصمیم میگیرند به علاوه استعدادهای سرشار فرزندان دیگر نهفته مانده است.
فرزندان این خانواده محیط خانه را دوست ندارند و در بیرون از خانه نیز از اعتماد به نفس لازم برخوردار نمی باشند. خلاصه در این خانه نه از محبت خبری هست و نه از دوستی و صمیمیت. همه مضطرب و نگران هستند که لحظه ای دیگر چه میشود!…
درباره بازنشسته اهل قلم
احمد صافی
متولد ۲۹ دی ۱۳۱۶ – ۱۴ آذر ۱۴۰۱
پیشکسوت برجسته تعلیم و تربیت کشور و پدر مشاوره در آموزش و پرورش
تدریس بیش از پنج دهه در دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، الزهرا، تربیت مدرس، آزاد، شهید رجایی و مراکز مختلف تربیتمعلم
نگارش قریب ۱۰۰ مقاله، اجرا و یا نظارت بر بیش از ۵۰ طرح تحقیقی
مؤلف ۳۵ عنوان کتاب در حوزه خانواده، تربیت، مدیریت و مشاوره
فعالیت در بخشهای متعدد ستادی نظیر دبیرکلی شورای عالی آموزش و پرورش۱۳۶۰-۱۳۵۸، معاون آموزشی وزیر ۱۳۶۴-۱۳۶۳، و دهها شورا، انجمن، مجلات و نشریات آموزشی و علمی
مدیریت مرکز راهنمایی و مشاوره وابسته به نظام روانشناسی و مشاوره ایران از سال ۱۳۸۷
ریاست کانون بازنشستگان فرهنگیان
فیلم مصاحبه
کتابهای منتشر شده
اصول و فنون راهنمایی و مشاوره در دورههای تحصیلی
خانواده متعادل و نامتعادل
آموزش و پرورش و مدیریت پیشدبستانی و دبستانی در ایران و تحولات آن
آموزش و پرورش ابتدایی، راهنمایی تحصیلی و متوسطه
بررسی مسائل آموزش و پرورش ایران
سازمان و اداره امور مدارس
سازمان و قوانین آموزش و پرورش ایران
سازمان و مدیریت در آموزش و پرورش
سازماندهی و اداره خدمات راهنمایی و مشاوره (با تاکید بر ایران)
سبک زندگی سالم در سالمندان
سیمای پژوهش در آموزش و پرورش ایران و تحولات آن
دوست عزیز! کتاب_باز فروشگاه نیست و هدف آن معرفی بازنشستگان اهل قلم و کتابهای ایشان است.صندوق بازنشستگی کشوری در زمینه خرید و فروش کتاب هیچگونه فعالیتی ندارد.
فایل راهنمای ارسال آثار