بدون تردید مهارت تصمیم گیری مهم ترین مهارتهای زندگی میباشد و از مهم ترین تصمیماتی که افراد در زندگی ناگزیر به اتخاذ باشند می توان به انتخاب رشته ی تحصیلی، انتخاب شغل و انتخاب همسر اشاره کرد.
از میان انتخابهای مذکور انتخاب رشته تحصیلی مؤثرترین انتخاب و تصمیم میباشد به این معنی که این انتخاب به انحای مختلف ( مستقیم یا غیر مستقیم ) بر د و انتخاب دیگر تأثیرمی گذارد. نحوه ی برخورد و واکنش برخی از داوطلبان آزمون سراسری با موضوع انتخاب رشته ی تحصیلی روشی غیر عادی بوده و شامل موارد زیر می باشد.
برخی از داوطلبان تصمیم گیری در مورد رشته ی تحصیلی خود را به دیگران ) والدین دوستان مشاوران وحتى افراد غیر حرفه ای و...) واگذار میکنند و از حساسیت و اهمیت این موضوع نا آگاهند.
برخی دیگر از داوطلبان ،نیز به خاطر مطالعه ی ناکافی و عدم شناخت لازم از رشته های تحصیلی، در حین تصمیم گیری دچار تعارض میشوند و کلید حل تعارض را در اختیار افراد تا آگاه قرار می دهند و حتی در برخی از موارد انتخاب رشته ی دوستان خود را به عنوان سرمشق و الگوی خود قرار می دهند.
چه بسیارند داوطلبانی که به خاطر نداشتن آگاهی و شناخت کافی و لازم از رشته های دانشگاهی و همچنین در مورد انتخاب رشته پس از ثبت نام در دانشگاه و مدتی محدود حضور در کلاسهای درس دانشگاه، متوجه می شوند که رشته ی انتخابی شان همان رشته ای نیست که بتواند توقعات و انتظارت شان را برآورده سازد بنابراین به فکر تغییر رشته تحصیلی و یا حتی انصراف از تحصیل می افتند و زحمات و تلاشهای چندین ساله خود را به هدر می دهند.
بنابراین با توجه به حساسیت موضوع انتخاب رشته در زندگی آینده ی دانش آموزان دبیرستانی و نداشتن آگاهی و اطلاعات لازم و کمبود شناخت کافی از رشته های مختلف تحصیلی در میان داوطلبان آزمون سراسری بر آن شدم که نسبت به نگارش کتابی مناسب در این زمینه با عنوان معرفی رشته های تحصیلی دانشگاهی اقدام نمایم .
به امید این که مطالب این کتاب مورد استفاده داوطلبان آزمون سراسری قرار گیرد و آنان را از مشکل ناتوانی خاطر نداشتن اطلاعات کافی و لازم رهایی بخشد.