برنده نوبل زیست شناسی پاسخ می دهد:

چگونه می‌توان بهتر زندگی کرد؟

پیری اتفاقی است که برای سلول‌های بنیادی می افتد. این سلول ها نقشی حیاتی در بازسازی و جایگزینی سلول‌ها در بافت‌های ما از جمله ماهیچه‌ها، پوست و بافت همبند دارند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از روزنامه اطلاعات، انسان‌ها تنها گونه‌ای هستند که از مرگ و میر خود آگاه اند.
زیست‌شناسی در چند دهه اخیر گام‌های بزرگی در درک فرآیندهای پیری و در نهایت چگونگی مرگ انسان برداشته و به این دانش رسیده است که پیر شدن فرآیند تغییرات و آسیب به مولکلول‌های سلولی در بدن است. قبل از اینکه به این فکر کنیم که چگونه می‌توانیم طولانی‌تر زندگی کنیم، ابتدا باید بفهمیم که چگونه پیر می‌شویم.
DNA (ماده ژنتیکی) تغییرات یا آسیب‌های شیمیایی را جمع آوری می‌کند که نحوه خواندن ژن های ما را تغییر می دهد. سپس، انتهای کروموزوم‌های ما کوچک می‌شود، که می‌تواند منجر به فرآیندی به نام پیری شود که با افزایش سن رخ می‌دهد. این زمانی است که سلول های ما دیگر به طور طبیعی کار نمی‌کنند و شروع به ترشح مولکول هایی می‌کنند که باعث التهاب می‌شوند.
پیری اتفاقی است که برای سلول‌های بنیادی می افتد. این سلول ها نقشی حیاتی در بازسازی و جایگزینی سلول‌ها در بافت‌های ما از جمله ماهیچه‌ها، پوست و بافت همبند دارند.
با درک این فرآیندها، این سوال پیش می آید که آیا می توانیم سرعت هر یک از آنها را کاهش دهیم؟ این چیزی است که زیست شناسان در تلاشند تا انجام دهند.
ونکی راماکریشنان (Venki Ramakrishnan) برنده جایزه نوبل در رشته زیست شناسی درباره فرآیند پیر شدن و اینکه چگونه می‌توان بیشتر زندگی کرد مقالات مهم زیادی نوشته است. مهم ترین موضوع مورد اشاره در مقالات وی این است که پیری به هر حال اتفاق می‌افتد ولی می‌توان کیفیت زندگی را بهتر کرد و حتی کمیت آن را نیز افزایش داد.
راماکریشنان می‌نویسد: سن بزرگترین عامل در بسیاری از بیماری‌ها محسوب می‌شود ولی اگر بتوانیم روند پیری را کند کنیم در کاهش ابتلا به این بیماری‌ها قدم بزرگی برداشته‌ایم.
وقتی بدن ما احساس می کند که یک سلول آسیب دیده است، سعی می‌کند آن را ترمیم کند. اگر این کار نکرد، سلول کشته یا «خاموش» می‌شود و این همان پیری است.

چگونه می توانیم بیشتر زندگی کنیم؟

اولین عامل رژیم غذایی است. همه چیز می‌توانید بخورید و در واقع باید رژیم غذایی متعادل باشد و دارای مقدار زیادی از گیاهان و فیبر باشد. و اینکه از خوردن غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.
دومین عامل ورزش است. برای تقویت قلب خود به 150 دقیقه فعالیت بدنی مانند دویدن، دوچرخه سواری یا شنا در هفته نیاز داریم. با بالا رفتن سن که بدن ضعیف تر می شود و احتمال زمین خوردن افزایش می یابد، انجام برخی ورزش های مقاومتی که به تقویت عضلات کمک می کنند اهمیت پیدا می کند.
عامل سوم خواب است. خواب فرصتی برای تعمیر و نگهداری سلول های بدن است.
این ترکیب، اگرچه قابل پیش بینی است، اما بهتر از هر قرص موجود در بازار است، هیچ هزینه ای ندارد و تنها عوارض جانبی آن عوارض مفید است.
همچنین مهم است که در صورت امکان از نگرانی و تنش دوری کنید؛ این شامل وسواس نداشتن درباره افزایش سن هم هست.
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳
10:59
منبع: روزنامه اطلاعات
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید