از پروردگار یکتا مسئلت دارم که حضرت استاد که از ذخائر فرهنگی و دانشگاهی کشور و از چهره های ماندگار این سرزمین است سلامتی و طول عمر عنایت فرماید و توفیق بیشتری به ایشان در احیاء فرهنگ و حکمت و هنر این مرز و بوم بنماید و در عالم عقبی نیز به ایشان اجر و پاداشی شایسته عطا نماید و حقیر را نیز قدردان زحمات خالصانه آن عزیز فرزانه قرار دهد.
درباره کتاب هنر قدسی:
الف – کتاب صرفاً جنبه علمی یا حکمت ذوقی ندارد بلکه نوشته ای توصیفی ، ادبی، عرفانی و شهودی نیز هست که قصدش ارائه تصویری دقیق از سیمای هنر قدسی است که از هفت بخش تنظیم شده است، شاید در نگاه ابتدایی، بخشهای کتاب هر کدام مبحثی مستقل به شمار آید اما با نگاهی از سر تأمل و دقت، ما را از چگونگی پیوند این بخشها با یکدیگر و با بخش نهایی کتاب آگاه می سازد.
ب- در عین حال نگارنده این نوشته را چنانکه حضرت استاد در مقدمه اشاره نموده اند گامی مهم در معرفی و شناساندن هنر قدسی می داند، و به این نکته واقف است که هنر قدسی و مسائل آن باز جای تحقیق و پژوهش گسترده دارد هر چند اساتید گرانقدری چون بورکهارت و شوان و استاد دانشمند دکتر سیدحسین نصر و استاد گرانقدر جناب دکتر اعوانی در این موضوع پژوهشهای ارزنده ای کرده اند.
ج – هر بخش از یک یا چند فصل تشکیل شده است لازم است به پی نوشت هر بخش نیز در پایان آن توجه شود. رجوع به این پاورقی ها ما را در هضم دقیق تر متن یاری می کند و یا احیاناً به ابهاماتی که به عنوان سؤال در ذهن کنجکاو خواننده مطرح می شود، پاسخ می دهد.
د. در بخش آخر که بخش ویژگیهای هنر قدسی است علاوه بر پی نوشتها به پاورقی خود صفحه ها که با علامت ستاره یا شماره بر روی متن مشخص شده نیز توجه شود.این پی نوشت ها نیز از خواننده نکته سنج و باهوش ابهام زدایی می نماید و برای معرفت دقیق تر هنر قدسی و معرفی منبع برای اثبات معدودی از اصول و مبانی آن مفید است.
مطالعه این کتاب به چه کسانی توصیه میشود؟
دانش پژوهان به ویژه دانشجویان و پژوهندگان هنر