به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از اماسان، بر اساس یک مطالعه جدید، مغز ما در طول زندگی خود سه مرحله متمایز «پیری» را پشت سر می گذارد.
طبق مطالعات کارشناسان، سطح 13 پروتئین مرتبط با پیری مغز در 57، 70 و 78 سالگی افزایش می یابد.
این می تواند به این معنی باشد که این سنین خاص برای مداخلاتی که به حفظ سلامت مغز برای مدت طولانی تری کمک می کنند، بسیار مهم هستند.
این تیم با بررسی غلظت حدود 3000 پروتئین را در پلاسمای خون نزدیک به 5000 انگلیسی بین 45 تا 82 سال به این نتیجه رسید که 13 پروتئین مرتبط با پیری مغز، سه مرحله اوج مرتبط با سن را در 57، 70 و 78 سالگي تشکیل می دهند.
بر اساس این گزارش، پروتئینی به نام Brevican (BCAN) با شروع زوال عقل، سکته مغزی و مشکلات حرکتی و پروتئین دیگری به نام GDF15 با بیماری های مرتبط با افزایش سن مرتبط است.
به گفته تیم مطالعاتی، افزایش سطح این 13 پروتئین میتوان منعکس کننده تغییرات در سلامت مغز انسان در این سنین خاص باشد و این می تواند به تعیین زمان های مهم انجام مداخلات پیشگیرانه برای به تاخیر انداختن شروع بیماری هایی مانند زوال عقل کمک کند.
طبق تخمین پژوهشگران، تا سال 2050 تعداد افراد بالای 65 سال در سراسر جهان از 1.5 میلیارد نفر فراتر میرود و این امر نیاز به درک عمیقتر از روند پیری را برجسته میکند.
بر این اساس، سال های پایانی دهه پنجم عمر یک نقطه زمانی بالقوه برای شروع پیری مغز است.
همچنین دهه هفتم و به ویژه اواخر این دهه از عمر نیز زمانهای مهمی برای پیری مغز هستند.