به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، نشریه دیلیمیل در گزارشی منتشر کرد: ارتقای جایگاه اجتماعی تنها موجب دعوت به بهترین مهمانیها نمیشود، بلکه تأثیرات مثبتی بر سلامت افراد نیز دارد.
به تازگی محققان ژاپنی دریافتند افرادی که در سلسله مراتب اجتماعی پیشرفت کردهاند، تا ۴۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند.
بر اساس این مطالعه، افرادی که در خانوادههای کمدرآمد و با حمایت اجتماعی کم به دنیا آمدهاند و در طول زندگی خود ثروت و موقعیت اجتماعی بیشتری کسب کردهاند، بیشترین تأثیر مثبت را مشاهده کرده اند.
در مقابل، افرادی که در ردههای پایین اجتماعی ماندهاند، کسانی که از موقعیت بالاتر به پایینتر سقوط کرده اند و همچنین افرادی که در میانه قرار دارند، بیشتر از پیشرفتکنندگان در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.
دانشمندان معتقدند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی میتواند بر احتمال ابتلا به این بیماری تأثیر بگذارد و حمایت اجتماعی میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
این مطالعه یکی از نخستین تحقیقاتی است که نشان میدهد تغییر در موقعیت اجتماعی میتواند بر خطر ابتلا به زوال عقل تأثیر بگذارد.
به باور پژوهشگران، این گزارش نخستین نشانه های علمی از مزایای تاثیر ارتقای جایگاه اجتماعی در زندگی برای پیشگیری از زوال عقل است.